Profesjonalne komory do mrożenia i chłodzenia szokowego

Sporo produktów wymaga ściśle określonej temperatury przechowywania, dlatego rynek chłodni jest tak szeroko złożony. Aktualnie mamy bogaty wybór sprzętów, które pozwolą kontrolować temperaturę i zapewnią jej utrzymanie. Skupić się powinno się na najnowocześniejszych metodach, które gwarantują zdecydowanie najlepsze rozwiązania.

Popularnością cieszę się przenośne komory szokowego mrożenia. Szybkość schładzania w takich komorach jest maksymalizowana. Jest to więc wygodny i bardzo szybko proces, który w dodatku spełnia wszystkie oczekiwania sanitarne oraz weterynaryjne. Mrożenie szokowe posiada sporo zalet m.in. wydłuża zdatność do spożycia towarów, zapobiega rozwojowi bakterii, zachowanie świeżości produktu czy umożliwienie porcjowania z wyprzedzeniem. To doskonała forma na to, by pozyskać dodatkową powierzchnię przechowywanie np. mięs czy lodu. W takich kontenerach możliwe jest także schładzanie szokowe, które funkcjonuje na podobnych zasadach. To profesjonalna i skuteczna forma, która ma wielu zwolenników i jest od dawna stosowana na całym świecie. Komory mrożenia i schładzania posiadają sporo zabezpieczeń, dzięki którym ich korzystanie jest bezpieczne dla człowieka np. możliwość otworzenia drzwi od środka. Dobrą cechą jest fakt, że można je wynajmować zarówno na dłuższy, jak i krótszy okres czasu. Takie chłodnie montuje się bardzo szybko i sprawnie, a ich późniejszy demontaż nie jest trudny. Dostępne są również różne rodzaje takich komór, co sprawia że właściwie każdy znajdzie coś, co odpowiada jego potrzebom.

Zobacz więcej: komory szokowego mrożenia.

Dodaj komentarz